Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  A MEIKO munkaadóként a vonzóságra is törekszik

  Az ápolóotthonokban a korszerű és megbízható technológia tehermentesíti az ott dolgozókat

  MEIKO Referenz Ludwig Jahn Haus

  A Pflege und Assistenz gGmbH nővérszövetség története 1958-ban kezdődött, és már az első órától kezdve látható, mennyire élenjáró a szervezet már 60 éve: amikor egy szakmai szövetségből létrejött, a célja már akkor is az volt, hogy elősegítse az ápolók akut létszámhiányának megszüntetését. Ma több mint 40 helyszínen mintegy 3500 ember dolgozik az időseket és a megváltozott képességűeket ellátó szolgálatnál. A munkatársak egy része a saar-vidéki Dudweilerben dolgozik, ahol 2018-ban nyitották meg a Friedrich Ludwig Jahn-házat.

  Annekarin Leismann személyében egy szakember lett a ház vezetője, aki kezdőként tudásával, szívével és munkájával került kezdőként a gondozói munkába. A 45 éves asszony a tapasztalatát nagy létesítményekben szerezte, és regionális vezetőként most a Nővérszövetségnél a Saar-völgyi Gondozási Szövetség munkatársa. „Nem panaszkodhatunk, ha a gondozók foglalkoztatásáról van szó“, vonja meg a mérleget Annekarin Leismann. Ő tudja, mi az, amit egy munkaadónak biztosítania kell, hogy vonzó legyen: korszerű és az egészségi állapotnak kedvező munkahelyek, ellenőrzés, a család és a munka összeegyeztethetősége, amelyeket az idősek és a megváltozott képességűek ellátásában biztosítani kell.

  A Friedrich Ludwig Jahn-ház ezért – mint a Nővérszövetség szinte összes intézménye – a gondozóhelyiségekben MEIKO technológiával van felszerelve. „Mi a TOPIC ágytálmosó mellett döntöttünk, mert maradéktalanul igazolja a MEIKO-készülékek minőségét“, mondja Annekarin Leismann – és mély benyomást keltett a kifejezetten az ápolóotthonok számára kialakított tisztító- és fertőtlenítő technika élettartama is: „Más helyeken vannak olyan készülékeink, amelyek már 35 évesek, zavartalanul működnek és megfelelnek a higiéniai követelményeinknek.“ Hogy ez garantálható legyen, arról többek között a MEIKO szerviztechnikusai gondoskodnak,  akik a rendszeres karbantartásokat végzik. Ez megnöveli a készülékek élettartamát és biztosítja azok fáradhatatlan működését.

  Az extra fertőtlenítés rendszerességét azonban Annekarin Leismann szeretné megtakarítani, ami az intenzív állomások konyháinak mosogatógépekkel való felszerelésével jár együtt: „A MEIKO teljesen ipari környezetre szabott megoldását választottuk, és minden konyhában található egy M-iClean U egység is – ergonómiai okokból munkavégzési magasságban. A félig ipari gépek a mi igényeink miatt egyszerűen túl sokáig működnek, és rendszeres fertőtlenítést igényelnek.“ De pontosan ezek azok a részletek, amelyek szükségtelen feladatokat rónak a munkatársnőkre. „Ha ezt a munkaráfordítást kiküszöböljük, akkor automatikusan több idő marad a jelentős dolgokra, pl. az intézményeinkben élők ellátására. A MEIKO számunkra a megfelelő és megbízható partner, aki tudja, hogy miről is van szó“, magyarázza az otthon vezetője.