Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  Heidehaus nyugdíjas-rezidencia

  Abszolút tisztaság és a százszázalékos higiénia – a teakonyhától az ápolási munkahelyiségekig

  Heidehaus nyugdíjas-rezidencia MEIKO

  1907-ben épült, amikor építészeti szempontból a higiéniai előírásokat követték

  Rászoruló tüdőbetegek szanatóriumaként működött, majd önkormányzati tüdőklinika lett belőle, később egy családi vállalkozásban működtetett nyugdíjas-rezidenciává alakult: A Hannover kapui előtt található Heidehausnak változatos történelemre tekinthet vissza. 1907-ben épült, amikor építészeti szempontból a higiéniai előírásokat követték. A Heidehaus már csak azért is pavilon stílusban épült, mert ez akkoriban higiéniai szempontból előnyösnek tűnt, mivel az autark épületszigetek kialakításával próbálták megakadályozni a betegségek továbbterjedését.

  Hangulatát ma a nagy földterület és a történelmi épületek határozzák meg. Mielőtt a régióban már több, mint 30 éve jól ismert hannoveri Hahne család átvette a Heidehaus vezetését, ez volt az egyik legproblematikusabb terület.

  A Heidehaust 2008-ban az a nagycsalád vásárolta meg, amelynek a vállalati csoportjához tartozik a „Nyugalom háza” ápolóotthonon kívül többek között a Hannoveri ápolói szakiskola, az Ergophysica terápiaközpont, a CareCloud (ápolói dokumentációs szoftver) és a Lexcura (ápolói vizsgaintézet). A részben műemlékvédelem alatt álló 19 épületből hetet már szanáltak.

  Ezen az objektumon is kiválóan szemléltethető a „mindent egy kézből”

  Ma a Heidehaus új fényben ragyog. Egy fény- és térkoncepció, meleg színek, válogatott dekoráció és értékes bútorzat tanúskodik a főigazgatónő ízléséről, aki a berendezésről gondoskodik. De nem csak a berendezésnek köszönhetően kapta meg a Heidehaus már harmadszor a Betegpénztárak Orvosi Szolgálatától az 1-es ápolási osztályzatot. 

  Ehhez az is hozzá tartozik, hogy a munkahelyiségek és a teakonyhák technikáját olyan partnerre bízzák aki biztosítani tudja a higiéniát és az ésszerű munkafolyamatokat. A betegek edényeinek előkészítése csak MEIKO tisztító- és fertőtlenítőeszközökkel történik. A teakonyhákban MEIKO mosogatási technikát alkalmaznak, ami utólagos polírozás nélkül is ragyogóan tiszta mosogatási eredményt biztosít. Ezen az objektumon is kiválóan szemléltethető a „mindent egy kézből” koncepció: egy beszállító mindkét termékkategóriához – a tisztítási és fertőtlenítési technikához, valamint a mosogatási technikához. Így az üzemeltetőnek csak egy konzultánssal van dolga, ami rövid utakat és gyors támogatást tesz lehetővé.

  Kiszerelés: Az ápolói munkahelyiségben TOPIC tisztító- és fertőtlenítőkészülékek működnek, a teakonyhákban pedig FV 40.2 G és integrált fordított ozmózis modullal, „GiO modullal” rendelkező FV 40.2 GiO mosogatóautomaták tesznek jó szolgálatot.