Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  Idősek otthona, Trips-vár

  Tisztaság, higiénia és ergonómia: minden egy kalap alatt

  BurgTrips Hero1

  Ha az étlapon a tenger gyümölcsei vannak, akkor mát ebéd közben is folyik a vita

  Vacsora az idősek otthonában – nem kell mindig felvágott, sajtos szendvics vagy tejbegríz almapürével. Vacsora a szeretetotthonban – Észak-Rajna-Vesztfáliában, a geilenkircheni Trips-várban ez akár azt is jelentheti, hogy a lakók kagylóevésre jelentkeznek! Ha az étlapon a tenger gyümölcsei vannak, akkor mát ebéd közben is folyik a vita: Vajon kihez jönnek vendégek? Milyen lesz az ülésrend?

  A csodálatos környezetben, a Geilenkirchen szélén lévő vizikastélyban Petra May a 80 otthonlakóval együtt örül ennek a különleges eseménynek. „Az étkezés nagyban összefügg az életminőséggel, amire mi a Franziskaner GmbH összes intézményében és szolgáltatásában nagy súlyt fektetünk.”

  Petra May a XV. századi Trips-várban az intézmény gazdasági vezetője, munkaköréhez tartozik a takarításon és a ruha-, ill. ágyneműkiosztáson kívül a higiénia és az elosztókonyha menedzselése is teljes komplexitásában A konyhában már néhány hónapja van egy M-iClean H a MEIKO cégtől, ami a kalapos mosogatógépet legújabb generációját képviseli.

  „A nyitóautomatikának köszönhetően az elosztókonyha csapata sokkal többen tudja a gépet kezelni” – jelenti ki Petra May, aki munkatársai munkakörülményeit is szem előtt tartja: „A tisztítást tudatosan nem bízzuk külső cégre, hiszen mi a tisztaság és a higiénia vonatkozásában nagyon magasra tesszük a mércét. Személyzetünk már hosszú évek óta összetartozik, az egyes csapatok is szorosan együttműködnek egymással, és kiváló munkát végeznek. Így persze kiváltképpen fontos, hogy jó munkakörülményeket tudjunk biztosítani” – hangsúlyozza ki Petra May.

  „Az új készüléknek köszönhetően nem csak egyszerűbb lett a munka, a mosogatás eredménye is kiváló.”

  Babette Nimbs a Franziskus-otthon nagykonyhájában elkészített ételeket adagolja, de néha a gőzölgő ételt is felszolgálja. A „Vári kilátásban”, ahogy a Trips-vár étkezőhelyiségét nevezik, szorosan együttműködik Valentina Regimenttel, ha ki kell szolgálnia a vendégeket.

  Éppen ilyen szoros az együttműködés akkor is, ha a tányérokat, csészéket, poharakat, az evőeszközt vagy a konyhai felszereléseket el kell mosogatni. „Az új gépnek köszönhetően nem csak könnyebb dolgunk van, de a mosogatás eredménye sem hagy kívánnivalót maga után” – örül Petra May.

  Ezt az eredményt a nemesacél csövezettel kivitelezett gép nap mint nap produkálja. „A lakóegységekben működő félprofi mosogatógépeknél előfordul, hogy a tömlők elromlanak, ami szükségessé teszi a gépek javítását. A nemesacél csövek élettartama természetesen sokkal hosszabb, így ezek a gépek zavartalanul üzemelnek” – fejezi ki meggyőződését Petra May.