Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  Marta Schanzenbach Ház

  A kosaras mosogatógép mindig higiénikusan és biztonságosan mosogat

  Marta Schanzenbach Ház, Offenburg

  „Nagy súlyt kell fektetnünk a higiénikus és biztonságos mosogatásra. Ezt az UPster nagyszerűen teljesíti!”

  „A specialitásunk az, hogy nem specializálódunk!” Daniel Stadler intézményvezető így foglalja össze az offenburgi Marta Schanzenbach nyugdíjasotthon koncepcióját. Az AWO intézményében 100 lakó lelt új otthonra – közöttük demens, de mozgásképes emberek, akik nem zárt intézményben élnek, hanem ápolásokat „gondozásos módszerrel” próbáljuk irányítani, mondja Stadler.

  A ház konyhájában naponta három étel készül. „Ehhez figyelembe vesszük minden egyes lakó kívánságait és igényeit. A reggelit és a vacsorát, egyedi étrend szerint tálaljuk, ezt a lakóval együtt készítjük el” – mondja az intézményvezető. Ezen kívül naponta 30–40 adagot külső rendelésre is készítünk, és kb. 20 vendég a szomszédos lakóotthonból is minden nap itt ebédel.

  A mosogatórészleg kialakításakor Daniel Stadler Ralf Herrmann házmesterrel egyetértésben a MEIKO legújabb, „UPster” terméksorozata mellett döntött:

  „Az előző gépünk is MEIKO termék volt, de azt írd és mondd 20 év után ki kellett cserélni” – újságolja Stadler. A hosszú élettartam az AWO-t meggyőzte arról, hogy továbbra is a MEIKO cég szállítson.

  Egy probléma azért maradt még: az eddigi, hagyományos mosogatógép nem illett volna a konyha struktúrájához: „Szerencsére felajánlották nekünk, hogy kipróbálhatjuk az UPster mosogatógépet” – emlékszik Stadler. Az UPster mosogatógép tökéletesen beleillett a konyhatérbe, ezért gyorsan bekötötték, beállították, és a gép teljesen problémamentesen működni kezdett. „A kijelző a ház mosogatócsapatát eleinte egy kissé elbizonytalanította” – emlékezik Barbara Günzel konyhás.

  „De már másnap eloszlott a bizonytalanság, és a kollégák úgy kezelték az UPster gépet, mintha mindig ezt csinálták volna”.

  A mosogatási eredményekkel a Marta Schanzenbach Házban mindenki meg van elégedve: Christine Bäuerle konyhafőnök-helyettes így summázza tapasztalatait: „Nagy súlyt kell fektetnünk a higiénikus és biztonságos mosogatásra. Ezt az UPster nagyszerűen teljesíti!”