Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  Studacker, Zürich

  A Studacker-konyha a kevesebb ráfordításnak, több higiéniának és komfortosabb munkakörülményeknek köszönhetően hasznát látja az ételmaradék-rendszernek.

  Az új WasteStar CC ételmaradék-kezelő rendszer megnyerően kompakt méretű, és akár napi 900 adag ételből származó ételmaradékot is fel tud dolgozni.

  A nagy teljesítményű Studacker-konyha kisebb vagy nagyobb vendéglátással vagy barbecue-vel kombinált rendezvényeket is kiszolgál (a Studacker otthonban vagy házon kívül). Hansruedi Wälchli konyhafőnök egyébként többszörös barbecue-világbajnok.

  „Nálunk naponta háromszori étkeztetés van, többek között egy több ételből kiválasztható ebéd. Összesen kb. 130 otthonlakó számára főzünk. Az így keletkező ételmaradékokat természetesen higiénikusan és biztonságosan kell kezelni. Eddig a maradékokat a konyhában, kisebb kukákban tároltuk, majd nagyobb kukákba töltöttük.

  Az új WasteStar CC ételmaradék-kezelő rendszer megnyerően kompakt méretű, és akár napi 900 adag ételből származó ételmaradékot is fel tud dolgozni. Ha a hulladék közé véletlenül evőeszköz kerül, akkor a kanalak, villák, kések egy mágneses mezőnek köszönhetően a felszínen maradnak. Ezen kívül a daráló erős motorja a csontokkal és a kagylók vagy rákfélék héjával is megbirkózik.

  A higiénikus tisztaság fontos feladat, amely csak az ételmaradékok szakszerű begyűjtésével és feldolgozásával valósulhat meg. A higiénikus munkavégzés nyugdíjasotthonokban kiváltképpen fontos. Viszont a költségkimutatás is jelentős tényező minden ellátásvezető gazdasági kalkulációjában.

  Ezzel kapcsolatban Hansruedi Wälchli elmagyarázza: „A WasteStar CC alkalmazásának köszönhetően az ételmaradékokat már nem kell kukákban tárolni és azokat fáradságosan tisztítani. Ez számunkra nagy időmegtakarítást jelent. Arról már nem is beszélve, hogy nem kell az ételmaradék-kukát külön hűteni. A feldarabolt maradékok bioszubstrátumként a zárt gyűjtőtartályba kerülnek. Ezt aztán a hulladékkezelő üríti ki. Használat után a gépet megtisztítjuk, de ez abszolút nem okoz gondot. A WasteStar CC 2016 januárja óta van nálunk üzemben, ez idő alatt a hulladékkezelési költségeket több, mint 25%-kal tudtuk csökkenteni. A csökkentett vízfogyasztásnak köszönhetően jelentős összegeket tudtunk megspórolni.”