Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  Kreative GV

  Egy szalagos mosogatógép, amely elősegíti a kreatív közétkeztetést.

  Három konyha óvodák, általános iskolák, egy balettiskola és az újonnan alapított „Vivention Food & Events” cég számára: széleskörű kínálatával a „Kreative Gemeinschaftsverpflegung” közélelmezési cég kiemelkedő szerepet játszik Hamburg és környéke ellátásában.

  A közvetlen ellátás és a távellátás, valamint az innovatív partiszerviz szerepel Rainer Bothe ügyvezető napirendjén, akinek a vállalkozása, a „Kreative GV” a piacon egyre ismertebbé válik.

  Egyik központi tevékenységük az óvodai és iskolai gyermekélelmezés, amely a legmesszebbmenőkig ökologikus növénytermesztésből és nyomon követhető állattenyésztésből származó élelmiszerekkel történik. „A feldolgozott élelmiszerek kb. 80 százaléka biogazdálkodásból származik” – hangsúlyozza ki Thorsten Fröling főszakács. „Ezzel sok szülő kívánságának eleget teszünk.”  Naponta a három konyhában csaknem 6500 adagot készítenek el és szállítanak ki 56 óvodába, valamint 10 iskolába.

  A gyerekem mindig esznek. Ennek a célcsoportnak az ellátása a termelés és a kalkuláció szempontjából egy biztos pont. A balettiskola nem csak saját növendékei számára rendel 120 adag ételt, hanem további 600 adaggal kisebb, hálás megrendelőket is ellát. Ezek közül 200 adag különleges élelmezési formáknak is megfelel.

  „Élelmiszer-allergiában szenvedő gyermekekre is gondolunk” – mondja Rainer Bothe.

  Az egész termelési és elosztási rendszer alapját egy olyan logisztika alkotja, amelynek a szálai a hamburgi „Landwehr 11-13” főző és mosogató nagykonyhában futnak össze.

  Az edény mosogatása ugyan az óvodákban és az iskolákban történik, de a 70 intézményből visszaérkező vendéglátó-ipari felszerelést itt mosogatják higiénikusan tisztára. Erre a célra itt újabban az M-iQ im gépet alkalmazzák.

  Ehhez még hozzájön a főzőkonyha teljes felszerelése, pl. edények, tepsik, betétek, merőkanalak, poharak, evőeszközök stb. Ez mind az M-iQ mosogatógépbe kerül. „Nem bántam meg, hogy megvettem az M-iQ gépet” – magyarázza Rainer Bothe. A pályázat során a gépnek két másik cég termékeivel kellett megmérkőznie, és a beruházás szempontjából energia- víz- és mosogatószer-fogyasztással kapcsolatos előrejelzések voltak mérvadók.

  „Nagy segítségünkre volt ebben a Kreative GV (kreatív közélelmezés) vállalat, nekik köszönhetjük, hogy megkaptuk az Investitionsbank Hamburg – a Hamburgi Beruházási Bank – anyagi támogatását új, energiatakarékos készülékek beszerzésére. A beruházás 30%-át kifizették” – tekint vissza Reiner Bothe, aki különösen kihangsúlyozta Sabine Störensen (MEIKO/Hamburg üzemképviselet) segítőkészségét a hatósági ügyek intézésében. Az előzetes számítások szerint a beruházás rövid időn belül megtérül.

  „Számunkra a legfontosabb, hogy a gép főként a tepsiket, a konyhai edényeket és ételtartókat, a fedőket, a betéteket stb. gyorsan tisztára mossa.”

  „Új M-iQ gépünk futószalagos, így rövid időn belül egy nagy csomó mosatlannal megbirkózik, ezen kívül nem kíván nagy létszámú személyzetet. A korábbiakhoz képest sok minden egyszerűbbé vált."

  A nem régen alapított Vivention Food & Events vállalattal bővíti ki Rainer Roethe kreatív (közélelmezési) konyhai kínálatát. „Nem konfekciós terméket árulunk, minden rendezvényt alaposan átgondolunk” – hangsúlyozza a Hamburgban kiváló hírnévnek örvendő profi.