Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  A DATEV üzemi éttermi konyhájában az ergonómia áll a középpontban

  A MEIKO által gyártott WasteStar ételmaradék-berendezés ergonomikus és ésszerű munkafolyamatokról gondoskodik a mosogatókonyhában

  A legtöbb német a DATEV eG vállalatot a bérelszámolásból ismeri: A munkaadó bérelszámolási részlegéről érkező havi kimutatáson szereplő zöld négyzet a középvállalkozások, adótanácsadók, gazdasági ellenőrök és ügyvédek számára szolgáltatásokat nyújtó IT-vállalkozások egyik legjelentősebb szereplőjére utal. A DATEV eG a legnagyobb németországi IT-szolgáltatók és szoftverházak közé tartozik, és magas szinten specializált üzleti szoftvereket kínál. A vállalkozás több, mint 7 000 embert foglalkoztat – legtöbbjük az eredeti, nürnbergi telephelyen dolgozik, ahol a vállalat több címmel is bír.

  Itt található a DATEV eG üzemi konyhája is. Mintegy 1500 étel kerül ki itt naponta az alkalmazottakhoz és a vendégekhez. Rudolf Mann az üzemi konyha vezetője, és nem csak a tökéletesen működő és higiénikusan kifogástalan folyamatokat felügyeli, de egyúttal a MEIKO szinte teljes közösségi étkeztetési termékportfólióját is:Mosogatósorokat, fazékmosogató gépeket, tálcamosogató gépeket, szállítóberendezéseket és az ételmaradék-ártalmatlanítást. „A MEIKO jelenleg legmodernebb technikája mind megtalálható nálunk a házban” – meséli Rudolf Mann.

  A MEIKO szakembereivel együttműködve Rudolf Mann elsősorban az ergonómia témakörét helyezte középpontba: "Célunk az volt, hogy a mosogatás területen dolgozó munkatársaink fizikai igénybevételét a lehető legalacsonyabb szintre csökkentsük. Ehhez nagy mértékben hozzájárult a MEIKO által gyártott WasteStar integrálása az ételmaradék-ártalmatlanításba: „Munkatársaink mozgási folyamatai most már teljesen mások. A WasteStar berendezésnek köszönhetően, mely a munkafolyamat során begyűjti az ételmaradékokat, a gépet kezelő személyeknek már nem kell 180 fokban megfordulniuk. Munkatársaink az edényeket most már sokkal gyorsabban és egyszerűbben behelyezhetik a mosogatógépbe. Ez pedig pontosan az, amit el akartunk érni” – magyarázza Rudolf Mann.

  Volker Suhm, a MEIKO regionális vezetője, a következő tapasztalatairól számol be: „Számos ügyfelünk számára a gazdaságosság a fő kritérium. Ezt egészíti ki a higiénia témája, és egyre fontosabb az ergonómia is. A piac ezirányú változásait a MEIKO-nál is követjük. Válaszunk: a MEIKO eRgOnomics. Ez nem más, mint az ergonomikusan szervezett mosogatás, melyhez egy tanulmány szolgál sorvezetőként, és mely bennünket is segít, hogy megfeleljünk ügyfeleink igényeinek.”