Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  École Polytechnique

  A mosogatógépek és a WasteStar ételmaradékkezelő rendszer – egy sikeres megoldás

  Mosogató konyha az Ecole Polytechniqueben

  Az École Polytechnique campuszán található „Le Magnan“ éttermet 1975-ben építették, és 2012-ben renoválták. Mára már 1000 főt tud befogadni. Napi akár 3.500 étkezést tud felszolgálni – alapvetően reggelire, ebédre, vacsorára és ezeken felül különleges eseményekre is.

  Az École Polytechnique úgy dönöttt, hogy az M-iQ in gépeket a WasteStar rendszerekkel kombinálva szerelteti be. Célunk az volt, hogy így optimáljuk mind a mosogatási folyamatot, mind pedig az étkezdékből származó bio-hulladék összegyűjtését és újrahasznosítását. Nem utolsó sorban pedig az egyetem ezzel saját elveihez hűen tud cselekedni azzal, hogy az innovációt a fenntartható fejlődés eszközeként veti be.

  A „Le Magnan“ egész biztosan profitál abból a döntésből, hogy egy integrált és fenntartható mosogatórendszert szerelt be, amely ráadásul egész Franciaországban az első ilyen jellegű rendszer. A kiírási folyamat keretein belül kiválasztott megoldás a MEIKO-tól egy a szalag kivezetésénél található automata evőeszköz-szortírozóval ellátott M-iQ szalagos mosogatógépet tartalmaz. Ezt a WasteStar rendszerhez csatlakoztatták, hogy a bio-hulladékot így az egyből feldolgozza. Ezen innovációs technológiák mindegyike magas automatizálási szintet kínál, ami egyúttal jelentősen leegyszerűsíti és könnyíti a munkafolyamatot. A gép 6 tonna edényt szállít, és ebédidőben 15.000 evőeszközt szortíroz automatikusan. Egy hatalmas megkönnyebbülés a mosogató részleg kilenc munkatársa számára (a MEIKO rendszerek beszerelése előtt 16-an voltak).

  Jean-Luc Gillet, Catering Felügyelő az École Polytechnique-on: „A MEIKO megoldásainak köszönhetően a mosogatás és stócolás területén automatizálni tudtuk a folyamatok egy részét. Ez megnövelte éttermi személyzetünk hatékonyságát, javított munkakörülményeiken, és optimálta szolgáltatásaink minőségét. Az új gépekkel mostmár reagálni tudunk éttermünkben a napi étkezések számának növekvésére.“

  Egy hatékony megoldás: az École Polytechnique a MEIKO technológia hatékonyságára és fenntarthatóságára bízza magát. Itt két M-iQ szalagos továbbítású mosogatógépet és egy DV 80.2 kalapos mosogatógépet, valamint egy továbbítórendszert és a WasteStar ételmaradék-kezelő rendszert kerül bevetésre.