Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Közétkeztetés ikon

  Klausenhof Akadémia

  Az akadémiai konyha a plusz higiéniától a biogáz-előállításig csak nyer az ételmaradék-eltávolítással

  A hamminkelni Klausenhof Akadémia

  Megtérül: a WasteStar CC a Klausenhof Akadémián

  Az 1959-ben Észak-Rajna-Vesztfáliában alakított "Klausenhof Akadémia" oktatási intézmény az után- és továbbképzés, nyelvtanfolyamok, átképzés és munkaerő-piaci intézkedések széles palettáját nyújtja. A két képzési épületben mintegy 280 munkatárs dolgozik az "Egy fedél alatt tanulni és élni" jelszóhoz híven – ugyanis a Klausenhof Akadémia találkozási helynek fogja fel magát, amely széles látókörrel rendelkezik a képzés terén. Ezen túlmenően rendelkezésre áll egy konferenciaépület a rendezvényekhez, amelyben több tanterem, mintegy 600 személynek való éjszakázási lehetőség és a hozzá tartozó étkező.

  A házon belüli konyha számára ez azt jelenti, hogy 250 és 400 közötti ételt kell elkészíteni, miközben különlegesek a térbeli adottságok: a mosogató helyiség a konyhai szakasz közepén található, hogy mindkét étkezőből hozzá lehessen férni. Ez hátrányokat is okoz, különösen, ami az ételmaradékok elszállítását jelenti, mivel ezeket folyamatosan a konyhán kell keresztülszállítani. És itt viszi el a pálmát a WasteStar CC ételmaradék-eltávolító berendezése a kompakt méretei révén és azon lehetőség által, hogy egyéni térbeli elképzeléseket lehet megtervezni, a helyi igényekre szabva.

  A WasteStar CC előnyeit már röviddel a Klausenhof Akadéma konyhájában való problémamentes telepítés után érezni lehetett. Az ételmaradékok kukában való köztes tárolása éppúgy kiesik, mint a kukának a konyhán keresztül való szállítása majd az ezutáni tisztítása. Ez egyrészt oda vezet, hogy lényegesen kevesebb időt kell rááldozni – amit máshol lehet hasznosítani, – miközben a hulladékszállítási költségek csökkentek a kisebb térfogat miatt. "Azáltal, hogy mindent felaprít a gép, valamivel kisebb a térfogat, így tényleg csak azért a mennyiségért fizetünk, amit eltávolítunk" – foglalja össze Klaus Witt konyhafőnök.

  A dolgozóknak és a környezetnek egyaránt előnyére van WasteStar CC használata: a személyzetnek kedveznek a jelentősen leegyszerűsödött és ergonómikusabb munkafolyamatok, valamint a nagyobb munkabiztonság, a környezet javát pedig a biomassza még egyszerűbb biogázzá való átalakítása szolgálja – ugyanis ezzel fűtenek a Klausenhof Akadémián. A  MEIKO erős csomagja a Klausenhof Akadémia számára is egy sor igen különböző előnnyel jár – mind a költségek, mind a dolgozók elégedettsége terén. Mindezt lekerekíti a felaprított ételmaradékból egyszerűbben kinyerhető biogáz.