Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Közétkeztetés ikon

  Német Rákkutató Központ

  A DKFZ-ben lévő, kompakt kategóriába tartozó ipari mosogatógép meggyőző hatású.

  A DKFZ főépülete

  Közülük 250-en mennek minden nap a DKFZ "Kis ebédlőjébe" – 450 munkatárs pedig a "Nagy ebédlőben" étkezik

  A rák az emberiség csapásának számít – csak Németországban évente több mint 220 000 ember hal meg ebben. A heidelbergi Német Rákkutató Központban (DKFZ) több mint 50 éve találkozik a tudomány nemzetközi elitje, hogy megértse, milyen tényezők befolyásolják a rákot – és hogy hogyan lehet az embereket meggyógyítani. Majdnem 3000 ember dolgozik itt, köztük 1200 tudós és 400 doktorandusz. Olyan emberek, akiknek gyakran fontosabb a munka, mint az evés.

  De nekik is ebédszünetet kell tartaniuk. Közülük 250-en mennek minden nap a DKFZ "Kis ebédlőjébe" – 450 munkatárs pedig a "Nagy ebédlőben" étkezik A kis ebédlő fölött elhelyezkedő Café Barban kezdődik reggelente 8 órakor a munka, és az év 250 napján itt intézik a szimpóziumok, kongresszusok és konferenciák catering szolgáltatását is. Hogy mindenkinek finom legyen az étel, és mindenki élvezettel tudjon étkezni, azért Martin Hauschild ebédlővezető a felelős.

  "Az egyetlen kompakt kategóriájú ipari mosogatógép, amely szállítószalagos gépként olyan eredményeket nyújt, amelyeket elvárunk tőle." Mivel a kisebb gasztronómiai üzem annyira zsúfolt, hogy már majd kidurran, Martin Hauschild már név éve elkezdte keresni a kétfedeles mosogatógép alternatíváját: "Olyan szállítószalagos gépre vágytunk, amely a korlátozott rendelkezésre álló tér ellenére lehetővé teszi, hogy nagyobb kijövő mennyiséget érjünk el. Ezt az UPster ipari edénymosogatógépben találtuk meg. Ismereteim szerint ez az egyetlen kompakt kategóriájú ipari edénymosogatógép, amely szalagos gépként olyan eredményeket nyújt, amelyeket elvárunk".

   

  "Jelentősen jobb eredményt érünk el, mivel már nincsenek vízfoltok az edényeinken"

  Az ebédlővezető mindazonáltal nemcsak azt értékeli, hogy az offenburgi gépgyártó a kiváló teljesítményű technikáját térben kicsivé tudja varázsolni, hanem mindenekelőtt a teljesítményüket tartja nagyra: "Jelentősen jobb eredményt érünk el, mivel már nincsenek vízfoltok az edényeinken".

  Hauschild viszonylag kis személyzettel, két részmunkaidős és két teljes munkaidős dolgozóval vezeti az üzemet a DKFZ Kis ebédlőjében. Nem csoda, ha nem akar senkit odaállítani, hogy az evőeszközöket fényesítse vagy az edényeket törölgesse: "A személyzetre azért van szükség, hogy elégedetté tegyék a vendégeinket!" És hogy mindannyian ennek a fontos feladatnak szentelhessék magukat, ahhoz hozzájárult az UPster ipari mosogatógép gyors összeszerelése is: "A munkanap végén leszerelték a régi gépet, és másnap már ment is az UPster" - emlékezik Hauschild, aki szerint a MEIKO az ipari mosogatógép karbantartási szervizelésénél is a legjobb osztályzatot érdemli.