Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  A MEIKO eRgOnomics minden fél számára győztes helyzeteket teremt

  A hamburgi diákszövetség ergonomikus szervezésű konyhája növeli az elégedettséget és a gazdaságosságot

  Studierendenwerk Hamburg Page Hero

  A hamburgi az 58 németországi diákszövetség közül a második legnagyobb. 13 menzája, 17 kávézója és hat kávézó-boltja naponta mintegy 23 000 embert szolgál ki. Michael Gradtke, az egyetemi gasztronómiai vezető felelős azért, hogy a campus "térj-vissza-poharaiban" kapható kávé környezetkímélő legyen, és a hónap pizzája valóban megtalálja kedvelőit. De ugyancsak ő felelős a teli tányérok mögötti folyamatokért is. „Mosogatókonyháink egyikében a személyzet valóban nagyon le volt terhelve. Az állandó forgolódás a mosatlan edények válogatásakor, a terhek vállak feletti magasságban való mozgatása, valamint a hosszú útvonalak azt eredményezték, hogy a személyzetnél megnövekedett a betegségek miatti hiányzások száma. A munkatársak a csúcsidőkben valóban túl voltak terhelve.” Michael Gradtke célja és feladata az volt, hogy változtasson ezen. Már amúgy is elégedett MEIKO-ügyfélként a mosogatás-specialistához fordult, megfelelően pontosítva a feladatot: a tálcák torlódásának megelőzése a visszavivő szalagokon, egészségesebb munkakörnyezet a munkatársak számára, a vendégek elégedettsége és boldogsága.

  „Ehhez az ügyfélmegbízáshoz aktiváltuk a MEIKO saját REFA-specialistáját, és bevontuk folyamatelemzőnket is. Az eredmény teljes mosogatási területünk újraszervezése lett: Módosítottuk az edények útját, és beállítottunk egy gépet is, mivel lényegesen nagyobb igények mutatkoztak az edények visszavitelénél” – emlékezik Michael Mayer, a MEIKO németországi forgalmazási vezetője.

  „Most egyértelműen egy minden fél számára nyertes helyzetről beszélhetünk” meséli örömmel Michael Gradtke, hiszen: „A termelékenység növekedik, az utak rövidülnek, és időt takarítunk meg. Ezek az általunk elvárt gazdaságosság optimális keretfeltételei. Összességében jó az embereknek – és jó a vállalkozásnak” – örül Michael Gradtke.

  A kívánt megoldás a MEIKO eRgOnomics-tól érkezett. A szakemberek által ergonomikusan szervezett mosogatókonyha a hamburgi diákszövetség gasztronómiája esetében is mindenkinek szól: a vendégeknek, a mosogatószemélyzetnek és a megrendelőknek. A mosogatókonyhákban a csapatok most már két új MEIKO M-iQ szalagos mosogatógéppel dolgoznak: Az egyik az edényeket, a másik a tálcákat és az evőeszközöket mosogatja. Michael Gradtke emlékezik:

  „Nem egyszerűen egy mosogatógépet szerettünk volna. Azt bármely más cégnél is megkaphatjuk. A konyha megszervezése volt a célunk, a MEIKO pedig leszállította!”