Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Közétkeztetés ikon

  Umweltarena, Svájc

  A MEIKO ételmaradék-feldolgozó berendezése, a WasteStar CC a fenntartható össz-koncepció szilárd alkotóeleme

  Umwelt Arena, Svájc

  A WasteStar CC ételmaradék-feldolgozó berendezés révén a MEIKO a fenntarthatóságra és a higiéniára összpontosít, és műszakilag megadja a mértéket

  Zürich vidékén minden az erőforrások megóvása körül forog, és a svájci Umwelt Arena képében egy egészen különleges rendezvény- és kiállítóközpont található itt. A középpontban a fenntarthatóság, a megújuló energiák és a táplálkozás áll, és ezzel kapcsolatban az a kérdés, hogy a jövőben hogyan kapcsolható össze vele a mobilitás és a lakás. A különleges az épületben az, hogy nemcsak konferencia-termek állnak rendelkezésre a rendezvényekhez, miközben számos kiállítás várja a látogatókat – a lenyűgöző épület maga is annak a példája, hogy hogyan sikerül a fenntartható működés. Az épületbe integrált napelemek hozzájárulnak a CO2-mentes üzemeltetéshez és több áramot termelnek, mint amennyire szükség van – úgy is mondhatjuk, hogy ez egy erőmű. A tudás átadása és az érzékenyítés minden látogatói csoportra irányul – legyen szó bár egyedi termékekről, vagy a fenntartható jövőre irányuló épülettechnikákról.

  A MEIKO az Umwelt Arena szilárd alkotóeleme, ugyanis a fenntarthatóság témájában a gépgyártó cég már régóta felismerte a fel nem használt ételmaradékok jelentőségét. A WasteStar CC ételmaradék-feldolgozó berendezés révén a MEIKO a fenntarthatóságra és a higiéniára összpontosít, és műszakilag megadja a mértéket.

  Az Arena konyájában a WasteStar CC ételtesztelő rendszer segítségével először biogázt nyernek ki, amelyből egy hőerőmű segítségével hőt és áramot termelnek. Ezáltal az élelmiszer-termelésre felhasznált energiát részben vissza lehet nyerni. Ez teljesen megfelel az Umwelt Arena koncepciójának, ugyanis az élménykiállítás üzemeltetésének a legmagasabb szinten klímasemlegesnek és ökológiainak kell lennie. A maradék étel minden grammját a WasteStar CC ételmaradék-feldolgozó berendezés úgynevezett szubsztrátummá dolgozza fel, és bevezeti a házon belüli biogázas berendezésbe – nincs teherautós szállítás, nincs raktározás, hanem biogázból nyert megújuló energia az Umwelt Arena és példamutató munkakörnyezet a konyhai személyzet számára.

  Max Chopard, az Umwelt Arena kiállításának projektvezetője így foglalja ezt össze: "Örülünk, hogy kiállítópartnerünk, a MEIKO által gyártott WasteStar CC innovatív és energiahatékony ételmaradék-hasznosító révén egy olyan fenntartható terméket használhatunk, amely aktívan hozzájárul az élelmiszer-maradékok újrahasznosításához. Ma mindannyian arra kényszerülünk, hogy amennyire csak lehetséges, elkerüljük az élelmiszer-hulladékot. Ahol ez nem lehetséges, bejön a képbe a fenntartható élelmiszer-hasznosítás. "A WasteStar CC (ételmaradék-feldolgozó berendezés) a svájci Umwelt Arenába való nagyon jól sikerült beilleszkedése egyértelműen megmutatja, hogy hogyan lehet a gyakorlatba átültetni az erőforrások megóvását, a fenntarthatóságot és a jó munkakörülményeket.