Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Kórház

  Brüderkrankenhaus St. Josef

  Jelentősen csökkentett energiafelhasználás Paderbornban

  Brüderkrankenhaus St-Josef Paderborn

  Ez a következő következményi költségeket jelenti egy M-iQ szalagos mosogatógép esetén: ötszámjegyes szinten csökkent szellőztetéstechnikai befektetések

  Werner Sowa sok éve vezeti a Brüderkrankenhaus St. Josef Paderborn kórházat. Jelenleg a kórházüzemeltető új előírásait kell végrehajtania. Ezen a téren az első pont a mosogatóhelyiség modernizálása volt. Napi 700 étkezés és 120 házon kívüli köteg jó nagy adag mosogatnivalót termel.

   

  „Higiéniai szempontból elsőosztályúan, és az eddiginél olcsóbban szeretnénk mosogatni, egyúttal pedig optimált szobahőmérsékletet és érezhető javulást szeretnénk a munkatársaink számára“, mondja Sowa. Ezért is tartotta szem előtt a konyhai menedzser a mosogatástechnika hatásait a szellőztetésre. „Piaci elemzésünk azt mutatta, hogy jelentős a különbség a beszállítók között a gépek kivezető levegő értékeit, illetve azok helyiség-hőmérsékleti terhelését illetően.“

  Ez a következő következményi költségeket jelenti egy M-iQ szalagos mosogatógép esetén: ötszámjegyes szinten csökkent szellőztetéstechnikai befektetések, jelentősen csökkent energiafelhasználás, jobb beltéri levegőminőség.

   

  A választás a MEIKO M-iQ szalagos mosogatógépére esett, amely egy a helység levegőjére és a szellőztetéstechnikára vonatkozóan különösen értékes modullal lett felszerelve: az M-iQ Airconcepttel. Mára az akkori óránkénti 1.800 m³ távozó levegő mennyiség 170 m³-re csökkent. A gép által kifújt levegő hőmérséklete már nem 35° C, hanem csupán 22° C.