Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Kórház

  Kivelä Hospital

  Évről évre jelentős megtakarítások az M-iQ szalagos mosogatógépnek köszönhetően.

  Kivelän Hero

  Az M-iQ szalagos mosogatógép az egyik legfelhasználóbarátabb gép, és a munkatársak nagyon gyorsan megtanulták kezelni.

  A Helsinki városhoz tartozó Palmia vállalkozás felelős a Kivelä kórházban az étkeztetésért. A felelős részlegen 21 munkatárs dolgozik, és étkezésenként körülbelül 1400 adagot szolgálnak fel.

  Minna Väkiparta, Táplálkozási Szakigazgató, a következőképp írja le tapasztalatait: „Több, mint 15 éve dolgozok szakigazgatóként nagyüzemű konyhán, és eközben számos különféle mosogatógéppel ismerkedtem meg. Az M-iQ szalagos mosogatógép az egyik legfelhasználóbarátabb gép, és a munkatársak nagyon gyorsan megtanulták kezelni. A kezelőmező könnyen érthető, és sokmindent előre megad a napi rutinmunkákhoz.

  Az M-iQ szalagos mosogatógép bevezetése előtt munkatársaink gyakran jelentettek beteget, mert egy másik új gép éles élein a kezük megsérült. Ez a probléma most egyáltalán nem merül fel.

  Az új M-iQ pozitív hatást gyakorol a munkakörnyezetre, mert alacsony zajszinttel dolgozik, és alig száll belőle gőz. A korábbiakkal ellentétben most nagyon jól tudunk külön gőzelszívó nélkül működni. A régi elszívó eltávolítása után a munkaterület most tágasabb és egyúttal tisztább, mert az nagyon sok szennyeződést vonzott.

  A szalagos mosogatógéppel higiénikusabb lett a munka.

  Az M-IQ-val évente körülbelül 208.780 liter vizet takarítunk meg, ami évi körülbelül 208 eurót jelent (1 m3 víz ára körülbelül 1,00 euró). A szennyvízköltségeknél (1,50 €/m3) további 312 eurót takarítunk meg, ezzel összességében évi 520 euró megtakarítást érünk el.

  Körülbelül 80 tartályt dolgozunk fel naponta. Az M-iQ-val ezeket most körülbelül 30 perc alatt meg tudjuk tisztítani. Az edények előmosásánál is mind munkaidőt, mind pedig vizet takarítunk meg. Míg korábban az ételmaradékokat az edényekről nagyon alaposan le kellett mosnunk, mostmár elegendő, ha a durvább darabokat távolítjuk el. A hőség és a nedvesség miatt ez a munkaműszak munkatársainknak korábban különösen megterhelő volt. Ez ma már nincs így.

  A munka higiénikusabb lett. Új gépeink színódolásával mostmár számíthatok rá, hogy valóban minden szükséges részt kiszerelnek és alaposan megtisztítanak. Ez egyrészt jó a mosogatógépnek, másrészt mi is jó eredményeket érünk el vele. A gép tisztítását is gyorsan el lehet magyarázni a munkatársaknak. A gépeken belüli felületeket egyszerű tisztán tartani. A külső felületeket pedig mikroszálas törlőkendőkkel tisztítjuk.“