Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Kórház

  Landesklinikum St. Pölten

  A kocsimosó berendezés és az M-iQ szalagos mosogatógép könnyen kezelhető a higiéniai biztonság érdekében.

  Klinika St-Poeltenben

  A alsó-ausztriai Landesklinikums St. Pölten konyhájában a frissesség az első prioritás.


  Ehhez, ha kell, „kés élen táncolunk“, és igazi „kemény diókkal“ is elbánunk. Mivel a higiénia éppennyire fontos, nálunk a MEIKO mosogat.


  A megfelelő tervezéshez és kivitelezéshez Knabb számára a méret nem akadály. A 90 fős konyhai csapat Helga Delivuk Konyhafőnök vezetése alatt a körülbelül 1.000 beteg ételén felül a személyzet ételét is elkészíti, akik ráadásaul előleges bejelentés nélkül ehetnek az üzemi étkezdében. Továbbá óvodákba, iskolákba és napköziötthonokba is szállítunk ki, sőt, St. Pöltenben a klinikárók még kerékpárral is szállítanak ki ételt.

  2.000 m2 hasznos felület áll rendelkezésre a klinka logisztikai központjában található konyhában, ahova még frissen, 2014. március 1-én költöztek be – és ami a legújabb technológiával van felszerelve. Az pedig egészen a mosogató helyiségig tart. Hiszen az, hogy az ételek pontosan akkor, amikor kell, valóban megfelelő időben és ideális hőmérsékleten a betegnél, az étkezdében vagy az iskolások és óvodások asztalán legyenek – mindez egy okos ételelosztó rendszernek köszönhető.

  Ez azonban csak addig működik jól, amíg mind a tányérokra kerülő étel, mind pedig maguk a tiszta tányérok is ennek megfelelőek. Ahhoz, hogy az üvegtől a porcelánon át, egészen az evőeszközig és lábosokig vagy tálcákig higiénikus szempontből minden kifogástalanul tisztán el legyen mosogatva az M-iQ im legújabb generációjának három nagy szalagos mosogatógépe felel.

  „Gépeinket konfigurálni lehet, hogy az edénytisztítási folyamat során az ausztriai kórházakban és gondozóintézetekben előírt hőalapú fertőtlenítést is elvégezzék“,


  magyarázza Herbert Kregl, a MEIKO Auszria Ügyvezető Igazgatója. Ami azonban Martin Knabb és a külsős mosogatócsapat számára talán még fontosabb, az az abszolút egyszerű gépkezelés ennél a valójában igazán komplex technológiánál: „A mosogatókonyhában a csapat meglehetősen gyorsan lecserélődik, és nem mindenki, aki itt dolgozik, beszél anyanyelvi szinten németül“, foglalja össze Martin Knabb. Örül, hogy az M-iQ gépek nem csupán kifinomult ergonómiájukkal győzik meg, hanem azzal a ténnyel is, hogy igazából nem lehet a kezelésükben hibázni.

  A kocsik, amelyekben az ételeket szállítjuk, egyszerre képesek hűteni és melegíteni. Tisztításuk ugyanolyan egyszerű, mint az evőeszközöké: minden szállítókör után, azaz naponta háromszor, egyszerűen betoljuk őket a kocsimosó berendezésbe, és ott valamennyi ételszállító kocsit higiéniukusan tisztára mos a gép. Étkeztetés tehát keringési problémák nélkül – ahogy annak egy nagy klinikán lennie kell.