Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Kórház

  Universitätsklinik Innsbruck

  Automata kocsikirakodó, kocsimosó berendezés és M-iQ szalagos mosogatógép Innsbruckban

  Uni Innsbruck

  "Az M-iQ szalagos mosogatógépek legújabb sorozatával a klinika legalább egy harmadával tudta csökkenteni forrásfelhasználását."

  Csaknem 1600 ággyal és 5500 munkatárssal az Universitätsklinik Innsbruck lenyűgöző számokkal büszkélkedhet:

  • Az ételadagok átlag száma naponta: 5500
  • A megtisztított kocsik átlag száma óránként: 35
  • A megtisztított elemek száma naponta: kb. 40.000

  A klinika nagyüzemi konyhája Ausztriában az egyik első, amely a „Cook and Chill“ rendszert vezette be, ami azt jelenti, hogy az étel tálaláshoz melegítése direkt az ápoló osztályon történik. Az étel adagokat 100 tálcakocsi segítségével szállítják ki, amelyek naponta kétszer visszakerülnek a mosogatótérbe. Ez Hofer szerint csapatának 40.000 olyan elem mosogatását jelenti, mint az edények, evőeszköz stb., valamint maguk a szállítókocsik tisztítását.

   

  2010-ben a MEIKO hat nagyteljesítményű gépet szállított ki az alagsori fő mosogatótér felújításához, ezek között egy automata kocsikirakodót, egy kocsimosó berendezést és három M-iQ szalagos mosogatógépet.

   

  Az M-iQ szalagos mosogatógépek legújabb sorozatával a klinika legalább harmadával tudta csökkenteni forrásfelhasználását, ami az előző rendszerhez képest évi 100.000 euró megtakarítást jelent.

  Ezek kiegészítéseként egy WasteStar vákuumos hulladékrendszert szereltek be a konyhai szerves hulladék kezeléséhez. Ezen a rendszeren keresztül a klinika egy biogáz-létesítményt heti 14 köbméter nedves hulladékkal lát el, ami 100 négyszemélyes háztartás energiaszükségletét képes ellátni.