Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  Raisch pékség és cukrászda

  Tökéletesen személyre szabott mosogatástechnika Raisch pékség és cukrászda számára

  Raisch pékség

  „Mert megbízhatóan működnek, és biztosítják a higiéniát a mosogatási egységben”

  A pékek haláláról szóló kísértethistóriák rendszeresen felbukkannak. Most ideje végre a pékek életéről tudósítani. Természetesen vannak olyan kis kézműves üzemek, amelyek nem találnak követőre, amelyek kedvezőtlen helyzetben vannak, mivel a falvak és a közösségek változása miatt sok pék egyszerűen feladja. A pékek élete ezzel szemben azt jelenti: 1991-ben alapíthat valaki egy üzemet – és 25 évvel később, a második generációban a pékmesterség német mesterét adva 18 fióküzletet alapíthat. Így történt ez a Raisch családnál is Calw-Oberriedtben.

  Így is kinézhet tehát a pékek élete. És nem utolsósorban a vállalkozói képességek juttatták el a Raisch családot oda, ahol most van. Egy jó vállalkozó a kulcskompetenciákon kívül mindent megszerez, különösképpen a szakembereket. Így Thomas Reichenauer foglalkozik a számítógépes adminisztrációval és a létesítménykezeléssel. Az ő vezetése alatt dolgozik az a tizenegy mosogatógép is, amelyek mellett Raischék elsősorban azért döntöttek, „mert megbízhatóan működnek, és biztosítják a higiéniát a mosogatási egységben” – mondja Thomas Reichenauer.

  Ma 300–350 ebéd kerül a pultra – nem számítva a salátákat és büféreggeliket. Négy szakács dolgozik a színfalak mögött, egy a front cooking station területén. Az egy fióküzletből lett 18, a gyerekek felnőttek: Matthias szakképzett pék mestervizsgával, most még vállalati gazdaságtani tanulmányokat is folytat. Lena média- és információtudományt tanul, Maximilian pedig pékmester és cukrász, és a pékmesterség német mestere, így a nemzeti pékválogatott tagja is. Ilyen a pékek élete!