Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Hotel Ipari

  Crowne Plaza Dubai

  A fenntarthatósági célok Dubajban a MEIKO segítségével érhetők el

  szálloda Crown Plaza Dubai

  A Crowne Plaza részt vesz a „Green Energy” IHG-kampányban.

  Az Intercontinental Hotel Group tagja, a Crowne Plaza Hotel közvetlenül a Dubai Festival Centre bevásárlóközpont mellett, Dubaj üzleti negyedének közelében található. A dubaji öböl hajlatában fekvő és a városi panorámára páratlan kilátást nyújtó szálloda 316 dizájn szobával és lakosztállyal, két étteremmel, valamint egy belga sörbárral is rendelkezik.

  A Crowne Plaza márka csak egy az Intercontinental Hotel Group (IHG) több szállodalánca közül. Olyan láncok tartoznak még hozzá, mint a Holiday Inn, a HUALUXE Hotels & Resorts, az EVEN Hotels, a Staybridge Suites Hotels, a Hotel Indigo, valamint a Candlewood Suites.

  A Crowne Plaza részt vesz a „Green Energy” IHG-kampányban – amely a saját fenntarthatósága javítására törekvő szállodacsoporttól világszerte nagy elkötelezettségeket és erőfeszítéseket igényel.

  A „Green Engage” kampányban a világ 100 országából és régiójából több mint 4 400 szálloda vesz részt. A több mint 656 000 szállodai szobára kiterjedő kampány keretein belül az egyes szállodák energia- és vízfogyasztását, valamint hulladékkezelését ellenőrzik, és megfelelő intézkedéseket javasolnak ahhoz, hogy az energiamegtakarítást és a CO2-mérleget optimalizálhassák.

  Így a 2010 és 2012 közötti időszakra meghatározott hároméves célt, a csatlakozott szállodai szobák energiafogyasztásának 6–10%-os csökkentését már a harmadik évben, összesen 11,7%-ot elérve túllépték.

  Az IHG minden saját és kezelt szállodája képes volt a foglalt szobákban a CO2-lábnyom 19%-os csökkentésére. Ez évente a szén-dioxid-kibocsátás 76 000 tonnányi csökkentését jelenti!

  A „Green Engage” kampány a szállodakezelés számos területére begyűrűzött, például a világítással, a környezetbarát tisztítószerekkel és ... a mosogatástechnikával.

  A fenntarthatóság melletti ilyen erős elköteleződés esetén az M-iQ észszerű választás volt az új mosogatási egység számára a szálloda saját, „Zaytoun” névre hallgató éttermében, ahol egész nap mediterrán fogásokat szolgálnak fel több mint 200 vendég számára.

  „Számos szálloda szeretné a jelenlegi technikáját a legújabbra lecserélni, és az M-iQ esetén a befektetés megtérülése igen magas”

  – fejtette ki Hilary Barreto, az M-iQ egységet a helyszínen telepítő MEIKO partnervállalat, az Elenco General Trading üzemeltetési és kereskedelmi igazgatója. 

  „Egy M-iQ megvásárlása után a víz-, energia- és vegyszerköltségek 30%-ának a megtakarításával éves szinten 25 000 dirham (kb. 5 000 €) spórolható meg, ha a gépet 6–8 órás műszakokban üzemeltetik. Az M-iQ új szűrési technológiája a vegyszerek terén akár 50%-os megtakarítást is lehetővé tesz. Az újszerű levegővezetés emellett a használt levegő mennyiségét több mint 90%-kal csökkenti, ami a hagyományos elszívást túlhaladottá teszi.”

  Mohamed Zeid, a Crown Plaza műszaki vezetője még hozzáteszi: „Az M-iQ a tisztítási minőség terén is eredményeket hoz, ami lehetővé teszi a vendégeknek nyújtott szolgáltatások javítását. Az edények automatikus szárításával emellett még egy további munkafázist is megspórolunk. Az utolsó hét hónapban a gépet nagyon gyakran kellett üzemeltetnünk, és eddig egyetlen egy leállás sem volt. Ezért aztán teljesen elégedettek vagyunk.”