Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  EGY VALÓBAN LÁTVÁNYOS ÚTI CÉL MAKAÓBAN!

  A Galaxy Macau szállodában a mosogatási kapacitást az M-iQ mosogatógépek biztosítják

  MEIKO Galaxy Macau

  A Galaxy Entertainment Group (GEG), Ázsia egyik kiemelt szerencsejáték és szórakoztatási célpontja három csúcskategóriás létesítményt is üzemeltet Makaóban: az egyik a Cotai, Galaxy Macau™, mely a világ egyik legnagyobb integrált szórakoztatóközpontja, a másik a szomszédos Broadway Macau™, mely egyedi szórakoztatási és étkezési célpont; végül a harmadik a Peninsula, StarWorld Macau, mely egy díjnyertes prémium kategóriás létesítmény.

  A Makaó gyorsan növekvő, hotelekkel és kaszinókkal tarkított részében, Cotaion található Galaxy Macau egy teljesen integrált célpont, valamint az első és ez idáig egyetlen létesítmény, mely hat világszínvonalú szállodát kínál egy helyszínen – ezek a The Ritz-Carlton csak lakosztályokkal rendelkező szállodája, a The Ritz-Carlton Macau; a Banyan Tree Macau, Ázsia legnagyobb JW Marriott hotele, a JW Marriott Hotel Macau; az első japán luxushotel Makaóban, a Hotel Okura Macau, a díjnyertes Galaxy Hotel és a Broadway Hotel.

  A Galaxy Macau összesen 4000 szobát, lakosztályt és villát kínál, melyek a vendégek számára a pompás vendéglátási tapasztalatok széles választékát kínálják. A 75 000 négyzetméteres Grand Resort Deck része a Skytop Adventure Rapids – a világ legnagyobb, 575 méter hosszúságú Skytop vizes kalandvölgye, valamint a világ legnagyobb Skytop hullámfürdő és egy fehér homokos strand.

  Az ételek és italok tekintetében a Galaxy Macau 120 féle lehetőséget kínál – beleértve 13 Michelin-csillagos éttermet is, melyek közt valamennyi autentikus ázsiai konyha elérhető és számos világszínvonalú éttermi célpont is megtalálható.

  FENNTARTHATÓSÁGI CÉLKITŰZÉS

  A GEG támogatja Makaó különleges közigazgatási terület kormányzatának „Building a Low-Carbon Macao, Creating Green Living Together” (alacsony szén-dioxid-lábnyomú Makaó felépítése, zöld környezet megteremtése együttes erővel) koncepcióját és a vállalat proaktívan támogatja az energiamegtakarítást és a fenntartható fejlődést.

  A GEG hulladékkezelési és újrahasznosítási programja számos környezetbarát terméket és szolgáltatást vezetett be, és jelentősen lecsökkentette ezek működésének a környezeti hatásait.

  Az évek során a GEG csúcskategóriás létesítményei több energiamegtakarítási díjat és tanúsítványt is elnyertek. Így például a Broadway Macau ISO 140001 környezetkezelési rendszer tanúsítvánnyal rendelkezik, a Galaxy Macau pedig elnyerte a CEM Energy Saving Concept díjat. Mindezek a tanúsítványok és díjak egyben a GEG energiamegőrzési törekvéseinek az elismerését is jelentik.

  Galaxy Macau Jon Hollands
  A Galaxy Macau konyhafőnöke, Jon Hollands

  A MEIKO együttműködése a GEG egyik csúcskategóriás létesítményével, a Galaxy Macau hotellel indult 2015-ben, amikor a konyhafőnök, Jon Hollands elindított egy projektet a legzsúfoltabb személyzeti étkezde új mosogatási lehetőségeinek a megtalálására. A terhelés itt a Galaxy Macau bővülésével párhuzamosan az évek során folyamatosan nőtt és a régi mosogatórendszer csak erőlködött a tempó tartásához.

  A mosogatás non-stop üzemet jelent és az új mosogatórendszer eredeti specifikációja átlagosan 15 ezer tálca feldolgozását írta elő – 18 ezres maximális kapacitással vagy percenkénti 12,5 tálca feldolgozásával.

  A Galaxy Macau első és legfontosabb szempontja a higiénia és a biztonság.

  Ahogy Bruno Correa, a Galaxy Macau alelnöke (Culinary, F&B Operations & Culinary) megfogalmazta: „Az új MEIKO rendszer mind a kapacitás, mind a higiénia terén jelentős fejlődést hozott a mosogatási folyamatba. Az állandó mosási és öblítési hőmérséklet az alapos mosással és öblítéssel együtt biztosítja, hogy a tányérok, poharak és evőeszközök gyorsan megszáradjanak és biztonságosan megtisztuljanak a fehérjéktől és a vegyszermaradványoktól.”

  A munkakörnyezet is jelentősen javult az új mosogatógépekben található hővisszanyerő kondenzátor egységeknek köszönhetően, melyek mérséklik a páratartalmat. A helyiség átlagos hőmérséklete így már csak 23–25 °C, szemben a korábbi, akár a 32 °C-ot is meghaladó értékekkel. Emellett a padlón is kevesebb a nedvesség, ami segít az elérhető legbiztonságosabb munkakörnyezet megteremtésében.

  A MEIKO gépeinek hírneve és minősége alapján vált a GEG elsődleges választásává. Az új mosogatórendszer egy 24 órás időszakra vonatkoztatva 25 %-kal csökkentette a mosogatás személyzetigényét, a vegyszerhasználat pedig 10 %-kal csökkent. A hővisszanyerő kondenzátorok segítenek az energiaköltségek lefaragásában, ezért a közüzemi számlák is alacsonyabbak.

  Majd Correa így folytatja: „Számos olyan, nagy szervezettel együttműködnek, ahol nagy mennyiségű mosogatnivalót kell rövid ciklusidővel kezelni. A rövid ciklusidő révén nincs szükség további berendezések beszerzésére, ami csökkenti a költségeket és szintén hozzájárul a környezetterhelés csökkentéséhez.

  „A Meiko regionális irodája Hongkongban szintén nyújt értékesítés utáni támogatást, ami döntő szempont volt a végső döntésben.

  „A GEG elkötelezett a környezet védelme iránt és a Meiko értékes partner ennek a célnak az eléréséhez. Emellett a Meiko egy megnyugtató szolgáltatási partner is, amely folyamatosan fejleszti az innovatív, környezetbarát technológiákat.”

  PROJEKTMENEDZSMENT

  „Örömmel vettünk részt a projekt kialakítási, tervezési, logisztikai, megvalósítási és értékesítést követő szolgáltatási szakaszaiban, és a Galaxy Entertainment Group igen elégedett volt a munkánkkal”, idézte fel Louis Lam, a MEIKO Clean Solutions Hong Kong Ltd. igazgatója.

  A projekt 2015-ben indult, amikor a Galaxy Entertaining Group Makaóban a meglévő mosogatórendszer cseréje érdekében kapcsolatba lépett a MEIKO vállalattal.

  Az első utat a Galaxy hotelbe Louis Lam, valamint a MEIKO Germany csapatából érkező Christine Lapp ás Frank Polauke tette meg, hogy felmérjék a projekt kiterjedését. A kialakítási és tervezési szakaszokat követően az új mosogató berendezést 2017. január végére, még a kínai újév előtt kiszállították és beépítették. Az átadás februárra befejeződött, amit a személyzet képzése és az új rendszer bevezetése követett.

  „Igazi csapatmunka zajlott a Galaxy Macau, a MEIKO Macau értékesítő, a Chiming Engineering szolgáltató, a MEIKO Germany és a MEIKO Hong Kong közreműködésével ahhoz, hogy a rendszer átállítása a szoros időkeretet is betartva, sikeresen megtörténhessen”, fűzte hozzá Louis Lam.

  „A MEIKO hongkongi leányvállalata nem csupán azt tette lehetővé számunkra, hogy könnyedén támogassuk a Galaxy Macau hotelt a szakértelmünkkel, de azt is, hogy a Galaxy számára rövid válaszidőt biztosíthassunk a helyi megvalósításhoz.”

  A MEIKO és a Chiming Engineering együttműködött annak érdekében, hogy a fejlesztett mosogatórendszer tökéletesen illeszkedjen az eredeti területre.

  Ennek része volt magának a mosogatási területnek a leleményes újragondolása is, a berendezéseket részben módosítani is kellett.

  Ilyen módosítás volt többek között a BTA 240 tálcamosogató gép lábának az áthelyezése, hogy illeszkedjen a padlólefolyóhoz vagy az ételhulladék-lemosó víz áramlási irányának a megváltoztatása az AZP 80 vízmentesítő rendszerében, hogy megfeleljen a helyi viszonyoknak.

  A beépített berendezések listája is jelzi, hogy milyen széles termékpalettáról van itt szó.

  A főbb berendezések:

  • Tálcabevezető/-szétválasztó szállítószalag
  • BTA 240 tálcamosogató gép + tálcarakásoló berendezés
  • Tálcarakásoló
  • Automatikus evőeszköz-szétválogató egység
  • M-iQ B-L54 V8 N02 P8 mosogatógép
  • M-iQ B-M75 B N08 P8 lábosmosogató gép
  • M-iQ K-M54 V8 N04 P6 pohármosogató gép
  • AZP 80 hulladékkezelő-egység, átöblítéses rendszerű. Ez a vízmentesítő rendszer az ételhulladék térfogatát 80 %-kal csökkenti, ezáltal mind a hulladékgyűjtők száma, mind az ezek helyszíni mozgatásához szükséges munkamennyiség lecsökken. Emellett jelentősen lecsökken a műanyag hulladékgyűjtő zsákok száma is.