Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Hotel Ipari

  Grand Hyatt Singapur

  A költségek csökkennek, hely szabadul fel, és a higiénia is javul

  maradványokat Grand Hyatt Singapore

  Ezáltal éves szinten kb. 55 000 szemeteszsák spórolható meg

  A Grand Hyatt Singapur a Lucas Glanville konyhafőnök vezette csapattal az élelmiszer-maradékok egész halmait alakítja át kerti trágyává.

  A szálloda munkafolyamatába egy új ételmaradék-kezelő rendszert illesztettek be. A konyhafőnök és a személyzet ma már az étkezések előkészítéséből és a mosogatókonyhából származó 1 000 kg-nyi ételmaradékot a szokásos szemeteszsákok helyett az ételmaradék-kezelő berendezés vákuumállomásába dobja. Ezáltal éves szinten kb. 55 000 szemeteszsák spórolható meg.

  A feladási helyek az ételmaradékokat, köztük a halbőrt, a zsírt és a csontokat egy központilag felállított MEIKO WasteStar aprító- és vízmentesítő egységbe továbbítják. Itt minden hulladék péppé őrlődik, majd víztartalma 50% alá csökken.

  A MEIKO WasteStar berendezést elhagyva a pépesített ételmaradék súlya tovább csökken, végül egy „termofil gyorsrothasztásos eljárással” kevesebb mint 24 óra alatt kórokozóktól mentes szerves trágyává alakul.

  A teljes folyamat az 1 000 kg-nyi élelmiszer-hulladékot hatékonyan lecsökkentve 250 kg szerves trágyát állít elő, amit a szálloda tágas térségein,

  többek közt a tetőkertekben hasznosítanak. A felesleget helyi kertészeti központoknak értékesítik.

  Az ételmaradék-kezelő rendszer kiépítéséhez és üzembe helyezéséhez a Grand Hyatt Singapur 250 000 USD értékű támogatást kapott a 3R-alaptól (Reduce, Reuse & Recycle – csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás). A 3R-alap egy olyan társfinanszírozási rendszer, amely a szervezeteket a hulladék csökkentésére és újrafelhasználási projektek megvalósítására ösztönzi.

  „A hulladéklerakónak évente 400 tonna élelmiszermaradékot spórolunk meg”

  Lucas Glanville, konyhafőnök: „A hulladéklerakónak évente 400 tonna élelmiszermaradékot spórolunk meg. Szerintem minden szállodának és konyhafőnöknek ezt kellene csinálnia.

  A rendszerrel megszűnik az élelmiszer-maradékok szállodai területen való hurcolászása.

  Ezzel jelentősen javul a higiénia, mivel csökken a szemetesvödrök száma, kevesebb görgős szeméttartályra van szükség, és ennek megfelelően kevesebb kár keletkezhet a működési területen.

  A rendszer erősen megnövelte a személyzetünk termelékenységét, mivel például kevesebb időre van szükség a szeméttartályok fertőtlenítéséhez.

  A MEIKO WasteStar használatával sok minden elérhetővé válik:

  a bérköltségek csökkentése, nyereség a fizikai terek és helyiségek terén,

  emellett még a tehergépjármű-forgalmat is mérsékeli az utakon.

  A Grand Hyatt Singapur csak egy a számos szálloda közül, és a vendéglátóiparban az élelmiszer-hulladékok hatalmas problémát jelentenek. Senki sem beszél szívesen a saját működésiterületén keletkező üzemi hulladékokról, ám valamennyien felelősek vagyunk a környezetért. Így nem esett nehezünkre olyan technológia mellett dönteni, amely a környezetnek is előnyére válik.

  A MEIKO mosogatógépeket nagy tételben használjuk, és évek óta elégedettek vagyunk mind a termékekkel, mind a szolgáltatásokkal. Kevesebb vizet, energiát és vegyszert fogyasztunk. Ez egy fontos eredmény.

  Az ételmaradék-hulladékkezelő rendszer kiválasztása során a MEIKO minden kívánságunkra odafigyelt és hihetetlenül segítőkész volt, ennél többet nem is lehetett volna elvárni. A MEIKO igazodott a költségvetésünkhöz, és kifizetődővé tette számunkra a rendszert.