Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Hotel Ipari

  Haus Hainstein

  Több idő a frissességért: Martin Luther sem mondott volna nemet a Haus Hainstein szállodában

  étterem Hainstein

  „Azt edd, ami megsült. Azt idd, ami tiszta. Azt mondd, ami igaz."

  Ez egy igazán szerethető gondolat Martin Luthertől. 2017 ismét az ő éve! A reformáció 500 éve már komoly időszak. Nem sok olyan dolog van, ami a világot annyira megváltoztatta, mint Biblia újrafordítása. Emiatt a pontosan Eisenach és Wartburg között fekvő Haus Hainstein szállodában, ahonnan egyszer száműzték, erre a lehető legjobban felkészültek.

  „Pontosan utánanéztem, hogy akkoriban a vadak és halak mellé mit szolgáltak fel köretnek. A burgonyáról akkor még szó sem volt” – fejti ki Uwe Beyer.

  A Haus Hainstein étteremfőnöke sokáig kísérletezett – gabonafelfújtat készített zöldségekkel és természetesen a közeli Erfurtból származó lóbabbal. Nem csoda, kérdezősködött egyszer Luther, hogy kóstolta-e már.

  M-iClean H fedeles mosogatógép
  a Haus Hainstein szállodában

  A zöldségek ma a Haus Hainstein étlapjának legtetején szerepelnek. A legjobb benne: Uwe Beyer konyhájában mindent teljesen frissen készítenek elő: „Az üveges lilakáposzta nálunk teljesen elképzelhetetlen”. Friss az, amit az ember maga is el tudna készíteni, és amit el is kell készítenie.

  Uwe Beyer és a csapata számára most eljött egy kis könnyebbség ideje – a MEIKO új mosogatástechnikájának köszönhetően.

  „A mosogatók örömmel fogadták, hogy most már a zöldségek, saláták és gyümölcsök előkészítésébe is be tudjuk vonni őket”

  Az új M-iClean H fedeles mosogatógépnek köszönhetően Hano Göldner munkaidejének közel harmadát már nem kell a mosogatási területen töltenie. „Fantasztikus” – meséli Uwe Beyer, aki az

  M-iClean H gépben rejlő lehetőségeket azonnal felismerte, amint a gépet bemutatták neki.

  A konyhánk egész nap nem tud kihűlni, hiszen szállóvendégeink vannak, és persze egy kifejezetten jól prosperáló konferenciaüzletünk is van” – meséli Beyer. Ehhez jön még változó mennyiségű kiránduló is, és persze maguk az eisenachi lakosok sem vetik meg a friss bajor ételeket, így gyakran betérnek a Lutherstube étterembe. „Napi közel 140 mosogatási ciklusával a Haus Hainstein erősen igénybe veszi a gépet” – fejti ki Rando Mallow, aki Drezdában felel a MEIKO ügyfeleiért. Amint Uwe Beyer számára elmagyarázta, hogy a 210 másodperces mosogatási időt az M-iClean H használatával közepes fokozaton 60 másodpercre le lehet csökkenteni, azonnal világossá vált: a Haus Hainstein nem engedi ki ezt a lehetőséget a keze közül. „Emellett a tökéletes mosogatási eredményt is élvezhetjük” – örült meg Uwe Beyer, aki az automatikus fedélnyitással ellátott új gépről már nem akart lemaradni: „Már maga az a tény, hogy a mosogatókonyhai munkahelyet sokkal ergonomikusabbá tudjuk tenni, jót fog tenni a munkahelyi veszélyeztetés megítélését végző szakmai szervezet éves bejárásánál. Na és ott van még az is, hogy a hővisszanyerésnek köszönhetően jóval kisebb gőzterhelés lép fel” – világított rá még egy nagy előnyre Beyer.

  Luther bölcs szavait gondolatban így folytathatnánk: „Mosogass azzal, ami jó.”