Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Hotel Ipari

  Hilton Amsterdam

  Fenntartható mosogatás Schipholban

  mosogatófülke Hilton Amsterdam

  „Logisztikai csomópont vagyunk, ahol a hulladék és a tisztaság egymásra talál.”

  Az egész lenyűgözően van megkoreografálva. A számos emelet lélegzetelállító vonalvezetéssel kígyózva éri el a 42 méter magas átrium üvegtetejét. A recepciót és a mozgólépcsőket nyüzsgő forgatag lepi el: turisták és üzletemberek jönnek és mennek megállás nélkül. De legalább ennyire lenyűgöző a látvány a színfalak mögött is. Ott található ugyanis a szálloda hajtómotorja. Ennek pedig a mosogatókonyha is fontos részét képezi. „Logisztikai csomópont vagyunk, ahol a hulladék és a tisztaság egymásra talál” – fejti ki Johan de Bok értékesítési igazgató. „Emiatt nagyon fontosak az egymással jól összehangolt munkafolyamatok.”
   

  A munkaszervezés a Hilton „food & beverage” területi házi tanácsadójának, a 3Blue International vállalatnak a kezében van. „Egy szállodában különböző időpontokban és különböző helyszíneken keletkezik szennyes edény” – világít rá Bart Kerssen, a 3Blue International tulajdonosa. „A belső logisztika és a teljesítmény emiatt fontos kiindulási pontot jelent a konyha tervezésekor és a műszaki specifikációk rögzítésekor.” A Schiphol Real Estate már 2010 óta részese a vállalatnak, és megrendelt egy megvalósíthatósági tanulmányt és egy költségbecslést a „food & beverage” területről. A lassú és folyamatos tervezési, bemutatási és hozzáigazítási munkák után 2013-ban kiadták a feladatot a konyha teljes körű berendezésére. Ezt a feladatot 2014-ben a nagykonyhákra specializálódott zoetermeeri Bouter kapta.

   

  „Jelenleg a Hilton Amsterdam Airport Schiphol rendelkezik a legimpozánsabb konyhával egész Hollandiában,“

  A megbízás a Bouter számára pont megfelelő kihívást jelentett. „Jelenleg a Hilton Amsterdam Airport Schiphol rendelkezik a legimpozánsabb konyhával egész Hollandiában” – állítja határozottan a Bouter igazgatója, Antal van Dillen. „Egy olyan konyhával, amely ráadásul nagyon keresett is. Emellett a Hilton Amsterdam Airport Schiphol „Green Key” Hotelnek szállodaként természetesen a fenntarthatóságra is ügyelnie kell.” Ehhez jön még, hogy a Bouter a projektben számos különböző féllel kellett együttműködnie. „Minden egyes résztvevő csak a saját szempontjaira koncentrált, és a prioritásaik is eltérőek voltak. Azonban partnerünkkel, a MEIKO vállalattal közösen minden kihívásra pompás és egyedi megoldást találtunk!”

  A Hilton Amsterdam Airport Schiphol mosogatókonyhái a MEIKO számára impozáns cégért jelentenek. A konyhák egyikében a reggeli utolsó edényeit nagynyomással tisztítják meg. „A készülékek mellett természetesen az ezekkel dolgozó embereknek is professzionálisaknak kell lennie. Néhány hét után visszatérünk, hogy szükség esetén a még nyitott pontokat tisztázzuk.” Minden készülék megfelel az érvényes DIN-szabványoknak és fenntarthatósági követelményeknek. Lehetőleg kevés gőz, nagy fokú hővisszanyerés, víztakarékosság... „A hővisszanyerés révén a vezetékes vizet 10 °C-ról 47 °C-ra fel tudjuk melegíteni. Ezzel energiát takarítunk meg. És látja ezeket a szűrőket?” – mutat Johan a mosogatókosarakra. „Ezek szűrik ki a hulladékot. Ezzel a szokványos gépekhez képest a vízfelhasználást nagyjából a felére lehetett lecsökkenteni. Hogy büszkék vagyunk-e erre a projektre?” Majd nevetve meg is válaszolta: „Hát persze! Ez egy ismert név és jó névjegy a MEIKO számára.”