Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Ikon Hotel Ipari

  London Heathrow Marriott Hotel

  A Marriott energiát és munkabért takarít meg a M-iQ szállítószalagos mosogatógéppel

  London Heathrow Marriot

  „Fenntarthatóság, energiamegtakarítás és az ökológia elsőbbsége – egy projektnél ezekre gondolok.”

  A Marriott International szálloda nagyon komolyan veszi a fenntarthatóságot. A szálloda- és étteremüzemeltető vállalat azt a cél tűzte ki maga elé, hogy minden évben 3%-os energiamegtakarítást érjen el.

  Az öt emelet, 393 szoba, két lakosztály, 16 konferenciaterem és összesen 800 négyzetméternyi közösségi tér mellett a szálloda saját tetőkerttel és egy 100%-os újrahasznosítási programmal is rendelkezik, amelyben a szerves hulladékot szemétégető működtetésére használják, és ezzel kerülik el a szemétlerakást. A London Heathrow Marriott emellett minden évben részt vesz Föld órája kezdeményezésben, és egy órára a szálloda teljes világítását kikapcsolják, hogy az emberek figyelmét felhívják a klímaváltozásra, és a fenntartható jövő felé tereljék őket.

  Jim Shields szállodatechnikai vezető szerint: „Fenntarthatóság, energiamegtakarítás és az ökológia elsőbbsége – egy projektnél ezekre gondolok.” A Marriott alapelve, hogy a megtakarításokba kell befektetni. A fenntarthatósági törekvések hajtóereje az üzletvezető, Ron Vos: „Mi akarunk Heathrow leginkább fenntartható szállodája lenni, és a szálloda teljes személyzete elkötelezetten dolgozik ennek a célnak az elérésén.”

  A régi mosogatógép óránként 200-230 kW energiát fogyasztott – pont annyit, mint a szálloda összes többi része együtt

  Amikor egy új szállítószalagos mosogatógép beszerzését tervezték, Vos és csapata megpróbálta megkeresni a piacon elérhető leginkább fenntartható készüléket. A régi mosogatógép óránként 200-230 kW energiát fogyasztott – pont annyit, mint a szálloda összes többi része együtt.

  Jim Shields, a szállodatechnika vezetője szerint: „Azt kell mondjam, hogy a MEIKO a válasza rövid és tömör volt, és azt mutatta, hogy a MEIKO gépek már a harmadik vagy negyedik évtől kifizetődnek.”

  „A korábbi megoldásunkkal összevetve tűz és víz a különbség. Az új mosogatógép annyival hatékonyabb” – folytatta Shields. „A mosogatási eredmények annyira jók, hogy már nincs is szükség a kézzel történő utófényesítésre. Ezzel munkát és időt spórolunk meg.”

  „Manapság a befektetéseknek 'intelligenseknek' kell lenniük. Nem csupán a költségekben gondolkozunk, hanem a gép üzemeltetési költségében a teljes élettartam alatt. A tényleges teljes üzemeltetési költségeket mindig beleszámítjuk.”