Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Gasztronómia ikon

  Jungfraujoch, Svájc

  M-iQ vendéglátóipari mosogatógép – hatékony mosogatási technika a Jungfraujochon

  Jungfraujoch

  Minden svájci út a Jungfraujochra vezet. A világ minden tájáról jönnek turisták „Európa tetejére”, hogy 3454 méter magasságban megtekinthessenek egy jégből, hóból és sziklákból álló csodálatos magas-alpesi világot. Hegyi tavak, vízesések, gleccserek, az Eiger-, a Mönch- és a Jungfrauhegy veszik körül a turistát: a látgatót lélegzetelállító kilátás várja, jó időben akár a Vogéz-hegységig vagy a Fekete-erdőig terjed.

  A hegycsúcsok meghódítói a Jungfraujoch fennsíkját fogaskerekű vasúttal érik el, amely majdcsak 1400 méteres magasságkülönbséget egyenlít ki, mielőtt megérkezik Európa legmagasabb pályaudvarán található alagútállomásába.

  Minden étteremben van mosogatókonyha, csak az Eiger vendéglőben alkalmazzák az M-iQ vendéglátó-ipari mosógépet.

  Ez Európa legmagasabban működő MEIKO mosogatógépe, és az oxigénszegény levegőben is megállja a helyét.

  Naponta öt óra hosszáig van üzemben, és ez idő alatt edények és evőeszközök ezreit mosogatja el.

  Nyáron minden éttermet – és egyúttal a mosogatógépeket is – olvadékvízzel látnak el. „Csúcsidőben mintegy napi 60 000 liter vizet fogyasztunk – magyarázza Andreas Wyss (műszaki ellátási vezető) – a hegy belsejében lévő víztározók 1000 köbméter vizet tárolnak.

  A hegy ellátása csaknem teljesen autonóm. Télen forrásvizet szivattyúzunk a hegyi alagúton keresztül a hegybe, itt az összekeveredik a tárolt olvadékvízzel. A szűrés, UV-csírátlanítás és előkészítés után kiváló minőségű víz folyik a vezetékből.

  Az a cél, hogy az energiamegtakarítás érdekében lehetőleg minél kevesebb vizet kelljen felszivattyúzni 1300 méter magasra. Alacsony vízfogyasztásával az M-iQ vendéglátó-ipari mosogatógép is hozzájárulhat a csökkentéshez, annál is inkább, hogy energiafogyasztása is pozitívan értékelhető. Andreas Wyss: „Választásunk a hővisszanyeréssel üzemelő M-iQ gépre esett, mivel takarékosan szeretnénk bánni a forrásokkal, és ügyelünk az energia céltudatos és átgondolt felhasználására. Ezen kívül ez a kosaras automata gyorsan és jól mosogat. Teljesíti az energiahatékony mosogatási technikához fűzött elvárásainkat.”