Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution

  A Schloss Staufenberg elkötelezett a tradíció iránt.

  A tradicionális címerrel ellátott poharak mosogatásához csak a MEIKO jöhet szóba.

  Schloss Staufenberg

  "Ez a kilátás megbabonázza az embereket" - állítja mosolyogva Larissa Stäbler és a környék legnagyobb kilátóteraszáról Strassburg felé mutat. "Bizonyos napokon úgy tűnik, mintha az ottani dóm szinte kartávolságra lenne tőlünk." A Schloss Staufenberg borozó üzemvezetőnője nem túloz, a látvány valóban lélegzetelállító. A Strassburg feletti Hornisgrindétől a Rajna völgyén át egészen a Kaiserstuhlig ellátni innen. A közeli Elzászban a Vogézek csúcsai tornyosulnak, miközben a másik oldalon a Fekete Erdő előtti hegylánc torkollik Durbach teraszos kialakítású dombságába.

  Az ide látogatók nem pusztán a látvány szépségében gyönyörködhetnek, hanem a történelem is mindenütt jelen van. Amióta a Zähringer dinasztia a 11. században megépítette a várat, sok minden történt ott, és kereken kétszáz éve a badeni őrgrófság tulajdonában van. Ekkor kezdődött a kastély átépítése a romantika stílusában, és még ma is rendszeresen idelátogat a badeni őrgróf. Ezzel pedig nincs egyedül!

  A naponta ide látogató turistáktól, a finom ízeket kedvelőkön és a borbarátokon át a konferenciák és első osztályú rendezvények vendégeiig, mindenki megtalálja itt a kedvére valót. Mindezt a borozó, egy korszerű vinotéka, az udvari bolt és egy csokoládézó biztosítja, a Lindenhoffal, a tágas terasszal és a konferenciatermekkel kombinálva. A kínálatot egy látványos rendezvényterem egészíti ki. A cselédség korábbi lakhelyén évente négy napon át Jazz zenészek szórakoztatják a közönséget. A JAZZ NIGHTS idejére szétnyitják a nagyterem és a borozó közötti falat, hogy a zenéhez illő hangulat árassza el a termet. A legutóbbi fesztivált a svéd jazz zongorista és zeneszerző, Jacob Karlzon nyitotta meg. A jó bor, a stílusos atmoszféra és valami meghatározhatatlan hangulat biztosítja mindazt, ami különlegessé tesz egy rendezvényt. A divatbemutatóktól az új Porsche 911 premierjéig számtalan exkluzív esemény várja a látogatókat a Staufenberg meghívására.

  Az őrgrófsági szőlőbirtok területén található kastély mélyen gyökerezik a badeni minőségi borok történetében. 1782-ben kezdődött itt a rizling szőlő rajnai fajtájának telepítése. Ekkor született meg a Klingelberg ortenaui tradíciója, mely a rizling egyedüli szinonimájának számít a német bortörvényben.

  A kereken 240 éves tradíció kötelez és tökéletességet ígér. Az összes poháron látható címer és a "Fidelitas" (hűség) felirat kezeskedik mindezért. Itt nem jöhet szóba akármilyen mosogatási technika. A minőségre igény van. „Mindezt a MEIKO garantálja az egész piacon.“ jelenti ki Stäbler úr. A Staufenbergen egy pult alá épített, új generációs mosogatógép biztosítja a csillogó evőeszközöket, hidat verve a 11. század és a Hightech közé. Pontosan ez rejlik a díjjal kitüntetett pult alatti M-iClean U gépben, mely a MEIKO. mosogatástechnikai műhelyéből származik. Az újítások mélyrehatóak. Ezek közé tartozik például, hogy nincs szükség előzetes telepítésre. Ez flexibilitást biztosít az olyan konyhák berendezése terén, ahol minden centiméter számít. Durbachban a gépet új helyre lehetett áthelyezni, amely jobban megfelel a helyiség adottságainak, és ergonómiai szempontból tehermentesíti a személyzetet. A gép most a munkafelület alatt áll, hanem egy emelvényen, mely egyben helyet biztosít a mosogatószernek. Így a teli mosogatótálcákkal való hajolgatás már a múlté.

  És a címer? A poharak csillognak-villognak, a GIO-MODULNAK köszönhetően nincs szükség utánpolírozásra „Az ozmózisos technika sokkal egyszerűbbé teszi az életet“ - állítja az elégedett üzemvezetőnő, a gépbe beépített új M-iClean U berendezésnek köszönhetően. A gyorsaságról is elismerően nyilatkozik, hiszen a mosogatási eljárás kereken 30 másodperccel rövidebb lett. Mindez pedig összeadódik. "Mivel a gép sokkal gyorsabban mosogat, kevesebb pohárra van szükségünk, és itt egy darab sincs már" - mutat Stäbler úr az egyébként mindig teli evőeszközkiadóra. És mi a helyzet a gőzzel? Az új ComfortAir technológiával akár 80%-kal csökkenthető. „Ez egyértelműen érezhető, különösen a szemüvegesként" - fűzi hozzá. A helyiség klímájának ez mindenképpen jót tesz, mindegy, hogy egy kis mosogatókonyháról van-e szó, vagy a pult mögötti területről egy bárban. A Schloss Staufenbergben a tradíció és a modernitás kéz a kézben járnak, a várfaltól a mosogatókonyháig. Bátran jöhetnek, az arra látogató turisták, a jazz barátok, az ínyencek, a friss jegyesek és a borbarátok. Az odabent csillogó őrgrófi címer hívogat, hogy a lényegre térjünk, egy pohár jó bor mellett élvezzük a kilátást a messzeségbe és jól érezzük magunkat.