Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Gasztronómia ikon

  Rive Gauche a baden-badeni kultúrházban

  A baden-badeni kultúrházban egy kompakt, sokoldalú gép állja a sarat

  Rive Gauche a baden-badeni kultúrházban

  „A gépek cseréjekor minden zökkenőmentesen ment”

  A „Rive Gauche” mosogatórészlege a jövőbe tekint. A „Rive Gauche”-ban az „UPster” széria legújabb mosogatógépeivel olyan modell mellett döntöttek, amely tökéletesen beleillik környezetébe és feltűnés nélkül nagyot alakít: „Az eddigi mosogatórészleget kinőttük” – magyarázza Josephine Geiger, aki Rudolf Pellkofer konyhafőnökkel együtt minden teketóriázás nélkül lecserélte a két kisebb MEIKO kalapos mosogatógépet a legújabb gépgenerációra, az „UPster”-re.

  „Új koncepciónk hozadéka, hogy az éjszakai óránkban is élénk kiszolgálás folyik, ezért szükség volt erre a lépésre”. A „Rive Gauche”-ban olyan ipari mosogatógépre volt szükség, amelyik sokoldalú, kompakt, a legkisebb sarokban is megfér és mindenek előtt egykettőre üzemkész állapotba hozható: „Türelmünket inkább másutt tesszük próbára, de a mosogatástechnikának egyszerűen működnie kell” – vallja be Josephine Geiger, és rögtön hozzáteszi: „A gépek cseréjekor minden zökkenőmentesen ment.”

  Az UPster ipari mosogatógép dizájnja a „Rive Gauche” konyhaszemélyzetének eleinte teljesen mellékes volt. „De amikor aztán beszerelték, nagyon örültünk az összképnek!”

  Mitől olyan különleges a „Rive Gauche”?

  Mitől olyan különleges a „Rive Gauche”? Először is a fekvésétől, hiszen az étterem közvetlenül a város előkelő sétálóutcáján, a Lichtentaler Allee-n található. Ezért aztán a levélcím is nagyon egyszerű – LA8 –, és ez a cím az Oos-parti üdülőváros egyik legszebb gyöngyszemét fémjelzi. A Friedrich Weinbrenner klasszicista építészmester által tervezett kis palotát eredetileg Friederike svéd királynő számára építtették. A palotában van egy Kristályterem és egy Tükörterem, és mind a mai napig működik benne a baden-badeni „Nemzetközi klub”, de egy művészeti és műszaki remekműveket egyesítő múzeum is fogadja a látogatókat. 

  „A mediterrán konyha több, mint francia és olasz finom falatok.”

  Másfelől a Rive Gauche-t a Brenners Park Hotel & Spa, bérli. Ezért már csak magától értetődik, hogy a minőség itt otthon érzi magát! „A mediterrán konyha több, mint francia és olasz finom falatok” – magyarázza Josephine Geiger. A Rive Gauche gasztronómiai vezetője lelkesen magyarázza Rudolf Pellkofer konyhafőnök koncepcióját: „Mi mediterrán térségnek vesszük Afrikát és az arab világ egyes részeit is.”

  Ezért is szereti Josephine Geiger előételként a keleti mezét – a humuszt olivaolajjal, a marokkói kuszkuszsalátát, a muhamarát (csípős diós-paprikás mártás), a fatair-tésztabatyut fetával és bazsalikommal –, főételként pedig az ördöghalszűzérmét, a nyárson sült óriásgarnélát garnélarák-mártással, spenótkörettel és limettás kuszkusszal ajánlani... Az 1001 éjszaka konyhája elérte napjainkat!