Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Gasztronómia ikon

  Zum goldenen Engel

  A fekete-erdői Zum goldenen Engel fogadó megbízik a MEIKO mosogatógépeiben

  Zum goldenen Engel fogadó Glottertalban

  Hogyan tudatosul Michael Mannelben, hogy új mosogatógépe van? „Ha mosogatókonyhásunk óraszámait ellenőrzöm, akkor látom, hogy kevesebbet dolgozik.” Ez Mamazougou Nadijoura vonatkozik. Togóban született,de már nyolc éve dolgozik Glottertal legrégibb fogadójában, a Zum Goldenen Engelben. Azt, hogy munkatársának most kevesebb dolga van a mosatlannal, Michael Mannel a nem sajnálja tőle. „Élni kell és élni hagyni” – jelenti ki Michael Mannel magabiztosan.

  Ez a recept mindig beválik, a munkatársak toborzásakor is, és ezt mindig siker koronázza. A recept pedig viszonylag egyszerű: az emberekkel barátságosan kell viselkedni, a konyhában pedig jó hangulatnak kell lennie! A családias munkahelyet onnan ismeri, hogy egy szezont feleségével az Auberge de l’Illben töltött, mielőtt 2006-ban ketten együtt átvették az előtte Mannel felesége családjának a tulajdonában lévő Zum goldenen Engel vállalkozást.

  Michael Mannel az új kalapos
  mosogatógép előnyeiről

  A 80 férőhelyes éttermet ünnepségek lebonyolításához 120 helyre is ki lehet bővíteni, és jó idő esetén 60 vendég a kerthelységben is elfér. Ehhez hozzájön még a szállodai üzem. Az „Arany angyalt – ez a fogadó nevének magyar fordítása – bizony nem csak a Fekete-erdő turistái szeretik. A glottertaliak is becsülik ezt a tiszteletreméltó házat, hiszen itt rendezhetik családi ünnepeiket vagy a temetés utáni halotti tort.

  Michael Mannel gasztronómiai konyhája egy francia és mediterrán ihletésű polgári konyha. A séf nem titkolhatja el a freiburgi Colombi és a bad hersfeldi Romantik hotelbeli állomásait. Amennyire profi módon Michael Mannel az üzemet vezeti, annyira profi módon van a konyhája is berendezve.

  A MEIKO M-iClean H kalapos mosogatógépével a kalapos mosogatógépek legújabb generációját mondhatja magáénak – és ezt a gépet csak dicsérni tudja:

  „A kalap automatikus felnyítódásának köszönhetően nem csak gyorsabban tudunk mosogatni, de a mosogatás eredménye is kiváló.”

  „Az edény felülete már nem tűnik keménynek és kopottnak, hanem lágy és ragyog. És újabban a poharakat is a MEIKO M-iClean gépével mosogatjuk, és ez munkánkat nagyban megkönnyebbíti, mert semmit nem kell utánpolírozni” – örül Mannel.

  A kristálytiszta edény ugyan tényleg fontos érv Mannels számára, de az első pillantásra szemmel nem látható tényezők is sokat jelentenek: „Blokkerőmű szolgáltatja a fűtést és az energiát, az élelmiszerek vásárlásakor pedig ügyelünk a fenntarthatóságra. Az M-iClean H egy olyan funkcióval van ellátva, ami a forró gőzt felnyitáskor a gép belsejében tartja, és ez nekem kifejezetten tetszik – már csak azért is, mert ezzel a konyha klímája is sokkal kellemesebbé vált.

  Az alacsonyabb fogyasztás éppúgy számít, mint a nemesacél csövezet, ami a hosszú üzemidőt lehetővé teszi.” De Mannel nem lenne Mannel, ha neki mint MEIKO ügyfélnek nem lenne fontos egy további tényező is:

  „A klassz ügyfélszolgálat magáért beszél. Ha valami problémánk támad, valaki egyből itt terem.”