Kapcsolat
Welcome to MEIKO.
Please select a country and click "confirm".
  The clean solution
  Gasztronómia ikon

  Zum Ritter sörfőzde

  Az M-iClean H itt megkönnyíti az inklúziót

  A Zum Rittter sörfőzde kívülről

  ha egy sörfőzdés étteremben évente 150 000–200 000 vendég is megfordul, az még nem azt jelenti, hogy Münchenben vagyunk. A baden-württembergi Schwetzingenben, a Zum Ritter sörfőzdében egy „Apák napján” simán előfordulhat, hogy 1600 ételt kell szervírozni. Évente itt 2000 hektoliter sört főznek. Ez a tradíció 1831-re nyúlik vissza. „Azóta vendégfogadó a Ritter – vendéglőnknek tehát történelme van, amire büszkék vagyunk, és épp ezért fontosnak tartjuk, hogy nálunk mindenki vendégnek érezze magát” – magyarázzák a tulajdonosok, Schott Armbruster és Thomas Armbruster.

  Az Armbruster tulajdonos-házaspár nem csak az esztétikát akarja tovább ápolni, hanem jó vendéglátó és munkaadó is akar lenni, aki szívén viseli a 40 fős csapat ügyét! Merthogy „Nálunk a konyhán nincsenek durva hangok” – jelentik ki a főnökök. Épp ellenkezőleg, mert a kiszolgálást végző és a gasztrokonyhában tevékenykedő csapat a legkülönbözőbb nemzetiségek olvasztótégelye és a szociális együttélés színtere, amely a társadalom gyengébb tagjainak is esélyt ad. Például Flavius Gerthnek. A fiatalember a Himmelreich (Mennyei birodalom) akadémia és a Breisgau-hochschwarzwaldi Diakónia – egy állami szinten elismert, hoteleket és éttermeket üzemeltető integrációs üzem, amely hátrányos helyzetűá embereket támogat – kooperációs projektjének keretében dolgozik itt. Így ezek az emberek nem csak a gasztronómiai intézményekben dolgoznak, hanem tanulnak, képesítést szereznek és az inklúziót elősegítő projektek részesei lehetnek.

   

  A Zum Ritter sörfőzde és étterem gasztrokonyháján Flavius Gerth jól érzi magát a mosogató részlegben. Ott egy M-iClean H van a MEIKO cégtől, amit a fiatalember már az első perctől kezdve intuitív módon tudott kezelni. „Flaviusnak épp korlátozott kognitív képességeire való tekintettel esélyt szeretnénk adni, és az integrációs projekt lejárta után is tovább szeretnénk őt foglalkoztatni” – Thomas Armbruster biztos abban, hogy helyes úton jár. Marc Klever konyhafőnök-helyettes mosolyog, amikor Flavius Gehrtet az automatikusan felnyíló mosogatógépnél látja, és örül, ha látja, hogy milyen igyekezettel kezeli a fiatalember a mosatlant:

  „Ez az új gép egyszerűen klassz, mert sokkal gyorsabban lehet vele dolgozni,

  ... mert a munka így nem olyan nehéz, és mert a konyha klímája így fizikai értelemben sokkal jobb: nincs olyan meleg!”

  A gördülékeny munka, amit az M-iClean H tesz lehetővé, valamint a berendezés környezetkímélő fogyasztása azok közé az előnyök közé tartozik, amelyek különösen tetszenek Mark Klevernek. „Az a forgalom, ami legutóbb az Apák napján volt, bizonyos szempontból nagyon megerőltető volt számunkra. Most, hogy a mosogatókonyhában felállítottuk a MEIKO gépét, ettől már nem kell tartanunk!'